Op naar de Indianen!
31 juli 2015 - Hazelton, Canada
's ochtends vertrekken we opnieuw voor een lange rit. Eerst passeren we Moricetown. Een klein dorpje waar we professionele zalmvissers aan het werk zagen. Ze moesten hun vangst te pakken kunnen krijgen met een gewoon schepnet. En we hadden geluk!! ;) Er was een goede vangst van een reuzezalm! De gevangen zalmen worden gemeten en het geslacht en de soort wordt bepaald. Daarna worden ze weer teruggegooid. We hebben verschillende zalmen zien springen. Dat was heel leuk want dat zag er wel grappig uit. Ze kwamen wel niet hoog genoeg om over de kleine waterval te geraken. Nog veel proberen dus! :)
Daarna reden we door naar New en Old Hazelton waar we 'Ksan bezochten. We rijden over een hoge brug die 80 m boven een kloof hing. Gelukkig was deze nu van staal want vroeger was het een houten hangbrug... 'Ksan was een nagebootst Indianendorpje met totempalen. Het was wel een beetje teleurstellend aangezien we nergens in mochten dus eigenlijk ook niks zagen.Uiteindelijk reden we door naar Kispiox.Daar stonden in een verlaten dorpje ook een paar totempalen.
We rijden naar Gitanyow waar er een hele hoop staan. Het is voor ons de mooiste plaats en er worden een paar leuke kiekjes genomen.
We stoppen nog in Gitwanga. Dat is opnieuw een verlaten dorpje waar 12 totempalen staan. Ze zijn niet meer onderhouden dus ook niet meer zo mooi. Er staat wel een schattig klokkentorentje. We rijden stevig door in de regen alweer en uiteindelijk komen we toch aan in Prince Rupert. De Indianendorpjes vielen een beetje tegen maar daar komen we snel overheen als we 's avonds nen goeien burger eten. ;) We lopen nog eens tot Cow Bay. Deze komt aan zijn naam omdat vroeger iemand een koeienboerderij wou. Omdat er geen mogelijkheid was om ze tot daar te brengen moesten ze maar zwemmen! En het is nog gelukt ook!
Na nog een cashke kruipen we vroeg in bed want morgen wordt het vroeg opstaan om op de Inside Passage te stappen.
Slaapwel,Lauran

We wensen jullie een leuke boottocht met veel walvisachtigen, dolfijnen en orca's.
Liefs wij twee.